5 extrém fitneszhelyszín valódi sportőrülteknek!

kiev_outdoor_gym

Nem elég izgalmas a súlyzózás? Egyhangú a jóga?  Ki mondta, hogy csak fitnessteremben lehet edzeni? A világ sportőrültjei nem elégednek meg a tükörfalú, hipermodern termekkel, és minden helyszínből kihozzák a maximumot.

Jógázz a gyártetőn!

Legalábbis, ha Brooklinban jársz, ne hagyd ki ezt a páratlan élményt!  Brooklyn több évtizedes, hatemeletes gyárainak tetejére építették ezt a tetőkert, ami egy zöld szigetet varázsolt a nyüzsgő város fölé. Az idilli környezetben a különlegességre fogékony jógázók a megszokott, unalmas jógatermek helyett egy valóban felemelő helyszínen űzhetik kedvenc sportjukat.

brooklyngrangefarm_forras_brooklyngrange_instagram

 

Roncsfitness

Ukrajna fővárosában, Kijevben található Kelet-Európa talán legőrültebb szabadtéri „konditereme”. A különleges edzések megszállottjai csaknem 30 éve emelgethetik a tengelyeket vagy erősíthetnek karvastagságú vasláncokkal, amelyekre régi autóroncsok alkatrészeit szerelték. A belépés ingyenes, az extrém élmény garantált mindazok számára, akik a megszokott konditermi hangulat helyett valami egészen másra vágynak.

 

kiev_outdoor_gym

Mászófal – képtelen képkerettel

Ha a sziklafal helyett inkább a nappali falára szeretnél mászni, mindenképp látogass el az Illoihai Omotesando Fitness termébe, ahol a jól megszokott kapaszkodók helyett szarvasfejek vagy éppen hatalmas képkeretek segítik a mászókat. Az ötlet nem meglepő módon egy japán dizájner, Nendo fejéből pattant ki elsőként. Tisztára falra mászunk tőle 🙂

 

illoha_omotesando_forras_nendo_offical_site

Mobil edzőterem Budapesten

Nem akarsz utazni egy kis extrém fitneszélményért? Budapesten is kipróbálhatsz valami egész szokatlant: az Athletes, ahol profi- és hobbisportolók egyaránt megtalálják a tréningekhez, különösen a cross edzésekhez szükséges ruházatot, egyben mobil-edzőteremként is funkcionál. A ruhák mögött svédszekrények, húzódzkodóelemek és további sporteszközök is rejtőznek, amelyekkel másodpercek alatt be lehet rendezni a különleges edzőtermet, ami Budapest népszerű bevásárlóközpontjában várja az érdeklődőket.

athletes

Használd a természet erőit!

A kolorádói Red Rocks Amphiteátrumot a természet építette, és évek óta használják koncertek és különböző programokat helyszínéül, hiszen a kövek szabályos, lépcsőszerű formájuk miatt nagyszerű ülőhelyként szolgálnak. Sokan azonban inkább steppadként tekintenek rájuk, amik remek gyakorlatok elvégzésére is alkalmasak.

Red Rock Fitness (Kolorádó)
Red Rock Fitness (Kolorádó)

Kellemeset a hasznossal

A TGO Green Heart vállalat edzőtermei is a szabadban találhatóak, de mégis használnak elektromos áramot a működtetéshez. A kültéri kondigépekhez szükséges energiát a használók által kifejtett energiából nyerik – az Egyesült Királyság számtalan pontján megtalálható ökoedzőtermek így kímélik a környezetet.

TGO_green_heart_forras_ tgogc_com